Login
 
    
Ξεχάσατε το Password? Username?   |   Register
Register

Γεια σου, Επισκέπτης
Όνομα Χρήστη Κωδικός: Υπενθύμιση κωδικού:

Συμβουλές Feng Shui: Βασικές Αρχές
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
 • Σελίδα:
 • 1

ΘΕΜΑ: Συμβουλές Feng Shui: Βασικές Αρχές

Συμβουλές Feng Shui: Βασικές Αρχές 6 Χρόνια, 12 Μήνες πριν #4

 • FSRC-Greece
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Διαχειριστής
 • Δημοσιεύσεις: 1
 • Κάρμα: 0
Ύπνος - Κρεβατοκάμαρα

1. Φροντίστε να κοιμάστε με το προσκεφάλι σας προσανατολισμένο σε μία από τις 4 ευνοϊκές κατευθύνσεις σας. Αυτές θα τις βρείτε από τον αριθμό γκούα σας. Ποτέ όμως μην τοποθετήσετε το κρεβάτι σας διαγώνια στο δωμάτιο. Είναι καλύτερα να επιλέξετε κάποια άλλη κατεύθυνση παρά να κοιμάστε σε αυτή τη θέση. Να φροντίζετε πάντα να υπάρχει τοίχος πίσω από το προσκεφάλι σας.

2. Μη βάφετε ποτέ έναν τοίχο του δωματίου σας σε έντονο κόκκινο, πορφυρό ή πορτοκαλί χρώμα. Το κόκκινο στο φενγκ σούι αντιστοιχεί στο στοιχείο της φωτιάς και μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα με δύο τρόπους. Είτε γιατί μπορεί να ενεργοποιήσει αρνητικές ενέργειες που έχουν σχέση με την υγεία σας, είτε γιατί μπορεί να καταστρέφει το στοιχείο το δικό σας.

3. Αν ο προσωπικός σας αριθμός γκούα είναι 3, 4, 6 ή 7 τα χρώματα κόκκινο, πορφυρό και πορτοκαλί δε σας ταιριάζουν. Αυτά τα χρώματα ανήκουν στο στοιχείο της φωτιάς. Γι αυτό μην επιλέγετε να κυριαρχούν στο υπνοδωμάτιό σας. Οπωσδήποτε μη βάψετε τους τοίχους σε τέτοια χρώματα. Προτιμήστε καλύτερα το μπεζ, το καφέ, τη βανίλια ή οποιοδήποτε άλλο γήινο χρώμα και τόνο.

4. Αν ο προσωπικός σας αριθμός γκούα είναι 2 ή 8 τα μεταλλικά χρώματα, δηλαδή το άσπρο, το χρυσό, το ασημί, δε σας ταιριάζουν. Αυτά τα χρώματα ανήκουν στο στοιχείο του μετάλλου. Γι αυτό μην επιλέγετε να κυριαρχούν στο υπνοδωμάτιό σας. Οπωσδήποτε μη βάψετε τους τοίχους σε τέτοια χρώματα. Προτιμήστε καλύτερα το μπεζ, το καφέ, τη βανίλια ή οποιοδήποτε άλλο γήινο χρώμα και τόνο.

5. Οποιοσδήποτε κι αν είναι ο αριθμός γκούα σας πρέπει να αποφεύγετε να βάφετε τους τοίχους της κρεβατοκάμαράς σας μπλε ή πράσινο. Και τα δύο αυτά χρώματα είναι πιθανό να ενεργοποιήσουν ενέργειες που σχετίζονται με επιθετικότητα και εντάσεις μεταξύ των μελών μιας οικογένειας. Επιπλέον δεν ευνοούν για τη δημιουργία ήρεμης ατμόσφαιρας, που είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια του ύπνου και της ξεκούρασης.

Κύρια είσοδος

1. Αν έξω από την είσοδο ενός σπιτιού ή ενός καταστήματος βρίσκεται ένα δέντρο τότε καλά θα κάνετε να το κόψετε. Η ύπαρξη οποιουδήποτε εμποδίου ακριβώς απέναντι από την κύρια είσοδο θα έχει γρήγορα ή αργά επίπτωση στα οικονομικά σας. Ένα κατάστημα μπορεί ακόμα και να πτωχεύσει. Αν το θυμάστε αυτό πριν αγοράσετε ή ενοικιάσετε ένα σπίτι ή ένα κατάστημα, τότε να ξέρετε ότι είναι ένα κακό σημάδι φενγκ σούι και να το αποφύγετε.

2. Πριν αγοράσετε ή ενοικιάσετε κάποιο κατάστημα ή σπίτι κοιτάξτε καλά έξω από την κύρια είσοδο. Σταθείτε ακριβώς στη μέση και κοιτάξτε απέναντι. Αν βρίσκεται εκεί μία κολώνα ή ένα δέντρο τότε και δεν υπάρχει τρόπος να το ξεφορτωθείτε, τότε απορρίψτε αυτό το σπίτι ή το κατάστημα. Η κολώνα αυτή εκπέμπει μία άσχημη βλαβερή ενέργεια στην είσοδο από την οποία δεν μπορείτε να απαλλαγείτε ποτέ και που μετά από κάποιο καιρό θα δημιουργήσει πρόβλημα στα οικονομικά.

3. Αν στην απέναντι πλευρά του δρόμου και ακριβώς απέναντι από την κύρια είσοδο ενός σπιτιού ή ενός καταστήματος υπάρχει δέντρο ή κολώνα, βεβαιωθείτε ότι ο δρόμος έχει αρκετή κίνηση. Αν είναι μεγάλη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, τότε η βλαβερή ενέργεια που εκπέμπει το δέντρο ή η κολώνα μεταφέρεται μακριά και δεν επηρεάζει την είσοδο. Διαφορετικά η ενέργεια αυτή δημιουργεί πρόβλημα, με εμφανή επίπτωση στα οικονομικά σας.

Τουαλέτα

1. Δε χρειάζεται να κλείνετε την πόρτα της τουαλέτας, όπως ίσως έχετε διαβάσει σε διάφορα βιβλία για το φενγκ σούι. Η πόρτα της τουαλέτας, όπως και οι πόρτες όλων των δωματίων πρέπει να είναι ανοικτές, ώστε να κυκλοφορεί άνετα και ανεμπόδιστα η ενέργεια. Το καπάκι όμως της λεκάνης θα ήταν καλύτερα να είναι πάντα κλειστό.

Αισθήσεις – Yin & Yang

1. Τα έπιπλα των δωματίων πρέπει να είναι σε αναλογία με το χώρο. Μην αγοράζετε και μην τοποθετείτε μεγάλα έπιπλα σε μικρούς χώρους και αντίστοιχα μην αγοράζετε και μην τοποθετείτε μικρά ή λίγα έπιπλα σε μεγάλους χώρους. Η αναλογία επίπλων και δωματίων εξασφαλίζει ισορροπία ενεργειών γιν και γιανγκ και ομαλή κυκλοφορία της ενέργειας.


Αρχιτεκτονική Κατασκευή – Land Formation & Embrace (Περιβάλλον)


Κήπος

1. Αποφύγετε να έχετε μεγάλη ποσότητα νερού, όπως είναι μια πισίνα, στα Βορειοανατολικά. Αν βρεθεί νερό σε αυτή την κατεύθυνση θα προκληθούν μεγάλα προβλήματα στα οικονομικά, μέχρι και οικονομική καταστροφή. Στις κατευθύνσεις αυτές που φροντίζουν για τις Σχέσεις και την Υγεία, είναι καλύτερα να υπάρχουν βουνά ή μικροί τεχνητοί λόφοι φτιαγμένοι από βράχια ή χώμα.

2. Μη φυτεύετε δένδρα ακριβώς απέναντι από παράθυρα ή μπαλκονόπορτες. Ο κορμός εκπέμπει αρνητική ενέργεια που εισχωρεί εύκολα στο σπίτι μέσα από τα ανοίγματα. Για να το αντιμετωπίσετε πρέπει να κόψετε το δένδρο ή στην περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, είναι καλύτερα να έχετε αυτό το παράθυρο ή τη μπαλκονόπορτα κλειστή ή τουλάχιστον να έχετε βαριές κουρτίνες που εμποδίζουν την αρνητική ενέργεια να εισέλθει στο χώρο σας.

Κουζίνα

1. Ο φούρνος της κουζίνας στο φενγκ σούι είναι μία έντονη πηγή φωτιάς. Η θέση του μέσα στο σπίτι είναι πολύ σημαντική και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά διάφορους τομείς της ζωής μας και ιδιαίτερα την υγεία. Μπορεί εκεί να υπάρχουν αρνητικές ενέργειες που ενισχύονται με τη φωτιά. Επειδή λοιπόν η θέση του είναι πρωταρχικής σημασίας, καλά θα κάνετε να συμβουλευθείτε κάποιον σύμβουλο φενγκ σούι για να σας πει πού θα τον τοποθετήσετε, σε περίπτωση που χτίζετε σπίτι ή το ανακαινίζετε. Φροντίστε να ζητήσετε τη συνδρομή του πριν από τα τελικά σχέδια, ώστε να μπορεί να αλλάξει κάτι σε περίπτωση λάθους τοποθέτησης.

Αντικείμενα Φενγκ Σούι - Διακόσμηση

1. Το κόκκινο χρώμα είναι επικίνδυνο. Δε σχετίζεται ούτε με τον πλούτο ούτε με την αγάπη. Μπορεί αντιθέτως να ενεργοποιήσει αρνητικές ενέργειες που έχουν σχέση με την υγεία και να προκληθούν προβλήματα. Πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί όταν το κόκκινο χρώμα είναι σε αφθονία, όπως στην περίπτωση ενός κόκκινου τοίχου ή ενός κόκκινου χαλιού. Μην ανησυχείτε όμως για μικρά διακοσμητικά αντικείμενα αυτού του χρώματος που μπορεί να έχετε μέσα στο χώρο σας, φτάνει να μην κυριαρχούν.

2. Το νερό, σε οποιαδήποτε μορφή και μέγεθος, είτε είναι ένα ενυδρείο, μικρό ή μεγάλο, είτε ένα σιντριβάνι, μικρό ή μεγάλο, μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη ζωή σας, γιατί είναι ένα πολύ δυνατό στοιχείο και μπορεί να ενεργοποιήσει αρνητικές ενέργειες που σχετίζονται με τα οικονομικά, την υγεία ή τις σχέσεις. Αν δεν προτίθεστε να κάνετε μία μελέτη φενγκ σούι, είναι καλύτερα να μην τοποθετήσετε νερό ποτέ και πουθενά μέσα στο σπίτι ή στον επαγγελματικό σας χώρο.

3. Το νερό, σε οποιαδήποτε μορφή και μέγεθος, είτε είναι ένα ενυδρείο, είτε ένα σιντριβάνι, μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα Αν αυτή τη στιγμή ήδη έχετε κάποιο από αυτά τα δύο μέσα στο σπίτι σας ή τον εργασιακό σας χώρο, καλά θα κάνετε να το καταργήσετε. Το κινούμενο νερό μπορεί να ενισχύσει όλες τις ενέργειες και τις θετικές και τις αρνητικές. Μην εκπλαγείτε αν δείτε διαφορά προς το καλύτερο μετά την απομάκρυνσή του.

4. Η τοποθέτηση του νερού, με τη μορφή είτε ενυδρείου είτε σιντριβανιού είναι απαραίτητη στο φενγκ σούι, αλλά μπορεί να γίνει μόνο μετά από μελέτη του σπιτιού από σύμβουλο φενγκ σούι. Το νερό μπορεί να ενισχύσει αποτελεσματικά θετικές ευεργετικές ενέργειες, αλλά είναι επίσης πολύ επικίνδυνο αν τοποθετηθεί σε λάθος σημείο. Γι αυτό είναι καλύτερο να αποφεύγετε να τοποθετείτε νερό, χωρίς τη συμβουλή του ειδικού.
Feng Shui Research Center
Τάκης Καραγιαννόπουλος
Ανώτερος Σύμβουλος & Δάσκαλος του Feng Shui
www.astrofengshui.gr
Τελευταία διόρθωση: 6 Χρόνια, 12 Μήνες πριν από FSRC-Greece.

Απ: Συμβουλές Feng Shui: Βασικές Αρχές 3 Χρόνια, 9 Μήνες πριν #47

 • rena_m
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • Φρέσκος Boarder
 • Δημοσιεύσεις: 1
 • Κάρμα: 0
Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά.
Σκοπέυω να κάνω ανακαίνιση σπιτιού και να λάβω υπόψη μου πολλά απ' όλα αυτά.
Τελευταία διόρθωση: 3 Χρόνια, 9 Μήνες πριν από rena_m.
 • Σελίδα:
 • 1
Χρόνος για την δημιουργία της σελίδας: 0.22 δευτερόλεπτα
Copyright © 2017. Feng Shui | Feng Shui Design